23 Ağustos 2010 Pazartesi

BULDUM !!!

Yapılışını hep merak ettiğim bir çalışma bu.Bildiğiniz gibi, hanımlar envai çeşidini lif olarak yapıyorlar.Aylar önce Sevgili Neduk da blogunda yayınlamış ve ben yine heveslenmiştim.Ancak kasnak bulmak ne mümkün...Sonunda hep alışveriş yaptığım yere sipariş verdim ama kaç kere uğradıysam gelmedi...bulamıyoruz...bekliyoruz...vb yanıtlar alınca umudumu kesmiş, hatta artık tamamen unutmuşken bambaşka bir şey almak için uğradığımda önüme koyuverdiler.Ahh nasıl sevindim anlatamam :)) İçinde bir de güzel tarifi var.Uzun zamandır elime aldığım ilk iş oldu.Başladım Amerika'yı yeniden keşfetmeye.Öyle ya hanımlar sular seller gibi yıllardır yapıyorlar bunu.
İpleri germe işi çok zevkli  fakat dikme faslı zor geldi.Hatta örsem daha çabuk biterdi diye içimden geçirmedim değil. Bir de kenarlarını muntazam yapamadım..(İlk yaptığım iki denemeyi fotoğraflamadım bile) O yüzden, bu işi farklı amaçlı kullanma fikri kafamda yanıp sönüyor.Ama henüz ne yaparım nasıl yaparım bulabilmiş değilim.
Görülen ip merserize.Kasnaktaki hali fena değil gibi. Bakalım çıkınca nasıl görünecek.
http://fgyapar.blogspot.com/

9 yorum:

  1. hey allaaaaam ben de kim neyi buldu deyuu bir koşu geldim,aykızkardeş buna mı sevindin canım benim,lifi bırak başka cinlikler düşün .söyleseydin maho yapardı sana bir kasnak.
    haaa unutmadan; bağladıklarının ortasından üstten jiletle yarıa kadar kesersen ponponlar oluşur.Eskiden annemler böyle yastıklar yapmışlardı,kesilen ponponlar kadife gibi görünür, merserizede ne olur bilemem tabi
    hadi bacım kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Evet yaa, Nalanın dediği gibi böyle yastıklar yapılıyordu orlonlardan ponpon ponpon. Çanta filan filan olurmu acep gene keserek.
    Şu andaki çıkan şekil çok hoş, ona bakıp duruyorum ama tutturulmadan birşey olmaz herhalde.
    Ama şu bağlama şeklini bir tahta üzerine çivilerle yapıp pano olarak asabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Nalancım güldürdün beni sağolasın canım.Valla Mahmut Bey hiç aklıma gelmedi,eminim alasını yapardı.
    Banucum haklısın tutturulmadan olmuyor.İlk denemelerde atladıgım yerler olmuş bozuk çıktı,bu yüzden tutturmak şart.
    Nalanım bununla hayatta lif yapmam. Aklımda başka cinlikler varda ne tam olarak daha çıkaramadım :)Kınnapla denemek istiyorum.Banunun dediği gibi bu şekliyle pano olarak süslenebilir.Hadi Banucum deneyelim mi?

    YanıtlaSil
  4. Aslında Figencim, hep aklımda şu çivilere gerilen iplerle pano yapmak ama, olamadı bir türlü işte:)

    YanıtlaSil
  5. Ah canımmm benim keşke haberim olsaydı bunlardan eminönünde görmüştüm 3 tl-4 tl diye bir sürü..
    neyse sonunda bulmuşsun ya...
    yapacaklarını merakla bekliyorum.
    kolay gelsin canım kardeşime:)))

    YanıtlaSil
  6. Söylediğin çok daha güzel bir çalışma Banucum.Aslında kare yada dikdörtgen sıkıştırılmış köpük tahta vazifesi görürmü acaba?Denemek lazım.
    Canım Semyılım çok sağol.Heryerde vardır sanıyordum Eminönü tarafına da geçemedim.Neyse sonunda buldum:))İş şimdi birşeyler çıkarabilmekte bakalım becerebilecekmiyim.

    YanıtlaSil
  7. Sanmam, onlar yumuşak olur, çivileri sıkı tutmaz. İplerle gerileceği için çivilerin çok sıkı olması lazım...

    YanıtlaSil
  8. Haklısın canım,tahtanın yerini tutmaz.Çivi çakma işi zahmetli geldiği için,pratik yol arıyordum:)

    YanıtlaSil
  9. vallahi yeni gördün ben bunu:))) hatta ilk defa gordüm boyle şeylerle lif yapıldığını... bir zihni sinir projede ben üreteyim bari:)) rafya dediğimiz iplerle ve tutkalla bir şeyler yapılabilir mi acaba? hadi bakalım:)

    YanıtlaSil