27 Ağustos 2009 Perşembe

YARIŞMA SONUÇLANDIIIIIII :))))))

Evet sevgili dostlarım geçen gün bahsettiğim http://www.astarve100.com/index.php?s=serbest&makaleid=22 deki yarışma bu gün sonuçlandı.
VEEEE BEN BİRİNCİ OLMUŞUM :)))) :))))
Vallahi kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyor.
şimdi iyi güzel de ne var bu kadar heyecana diyebilirsiniz.
ne yapayım ömrümde ilk kez yarışmaya giriyorum (o da son bir hafta kala tereddütlerle,benim sevgili canlarım gülden,nalan,esra,şule nin verdiği gazla )
sonucunda da malum ilk kez birinci oluyorum. ne olur çok görmeyin bu abartılı sevincimi....

Aaaaa az daha yazmayı unutuyordum :))) bu yarışmada birde oylama yapan üyeler arasında ki çekilişte 1'er üyeye "3 aylık" altın,gümüş ve bronz üyelik hediye ediliyor.
Bilin bakalım .....ALTIN ÜYELİK kimin ?
hemen söylüyorummmm ...
beni bu yarışmaya zorlayan ve bana oy veren sevgili NAZESEN - Esra'cımın oldu:)))
yani dostlar sevincim ikiye katlandı.
buradan duyup ,duyamayanlarıda haberdar eden ve bana oy veren , üzel yorumlar ve temennilerde bulunan tüm sevgili arkadaşlarıma KOCAMAN TEŞEKKÜRLER :)) hepinizi tek tek yanaklarınızdan SEVGİYLE ÖPÜYORUM

21 Ağustos 2009 Cuma

ASLINDA TAÇLAR BAHANE :)))


Merhaba, sevgili dostlar...

Ramazan ay'ının herkese/ hepimize hayırlar ve bolluk- bereket getirmesini diliyorum.

resim olarak yine son yaptığım taçlarımı koyuyorum. ama bir anlam yükledim onlara

bu ayla birlikte "11 ayın sultanı başımızın tacı ramazan" diye ......


aslında taçlar bahane :))) sizinle bir çocukluk anımı paylaşmak istedim. :


11-12 yaşlarındaydım.... malum okula gidiyorum.annemde bana sadece tatil günü oruç tutmama izin veriyordu.o zamanlar okulum sabahtan akşama kadar. ben tutmak istiyorum annem "olmaz ,derslerini dinleyemezsin "diyor.ben de annemden gizli tutmaya başladım............
nasıl mı ?sabah 7.00 de annem bana ve kardeşime kahvaltı yaptırıp okula gönderiyor.. ben de sabah oruca niyetleniyorum...öğlen okulda bir şey yemiyor ve saat 16.30 da eve geliyorum. Ramazan dışında, okuldan gelince annem bize beş çayı ve yanında da birşeyler hazırlar ve akşam yemeğine kadar aç bırakmazdı. Ancak ramazanda okuldan geliş ve iftar saati yakın diye bizim 5 çayı iptal olur ve ben orucumu anneme belli etmeden iftarda herkesle birlikte açardım.

bunu 10-15 gün sürdürdüm. bir gün annemin arkadaşı bizde otururken bana oruç tutup tutmadığımı sorunca annem "yok" dedi ama ben tuttuğumu ve nasıl yaptığımı anlatınca canım annem çok şaşırdı ne diyeceğini bilemedi.
Hiç bir yorumda da bulunmadı o zaman... ( ama seneler sonra bu anıyı andığımızda "çok duygulandığını ve kendinde suçluluk duyduğunu söylemişti)
bir şartla oruç tutmama izin verdi. "sahura kalkman için sadece BİR kez seslenirim uyanırsan tutarsın. ama uyanamazsan tutmayacaksın" dedi.Rahmetli annecim her ne kadar kısık sesle beni sahura kaldırsada ben hiç sahura kalkmayı kaçırmadım.
Bu güne kadar da kaçırdığım sahur yemekleri 4-5 kadardır. ama şimdi sahuru kaçırsamda
orucu tutuyorum:))

12 Ağustos 2009 Çarşamba

YARIŞMAYA KATILIYORUMMMM


http://www.astarve100.com/ tarafından düzenlenen "nişan ve düğün" temalı yarışmayı duymuştum. hatta orada "anı defterim" de satış amaçlı sergileniyordu.

hoş daha bir tane bile sipariş alamadım ama bu güne kadar 1000 kişi tıklamış !!!

ilk duyduğumda heyecanlandım ama bir türlü karar veremedim.2 gündür bizim kızlarda (gülden,esra,şule ve nalan)mailleri ile beni iyice havaya soktular.

Veeeee bu gün sağıma soluma bakmadan defterimi yaptım.tamamladım. Az öncede

sitede kaydımı yaparak katılmak istediğimi bildirdim.

herhalde yarın katılanlar arasında kendimi görürüm.

birden heyecanlandım sizlerle de paylaşmak istedim :))


6 Ağustos 2009 Perşembe

Meydani bos bulmusken

Sule,Esra,Gulden tatilde Sema esine yardim ediyor baktim ki ;buralar bos ben de sergiledigimiz kaatilarin birazini burada yayimlayayim dedim devami da asgida linkte
Yasemin Sare(emekliogretmen)
Nalan Guler

Banu Sakallioglu(bana cok kizacak ama hem annesinin isim kartini ona yapistirmisiz hem de egitim yaptigi alani unuttum,ozur dilerim Banucugum)



Zeynep Altayli(mimar)Annesi ile beraber gelen katilimcilarimizdan biri de o ,Banu gibi.
Kaatiya dikkat lutfen Siyah beyaz bir fotograh ve ebrulu kagit kullanilarak yapildi

Nalan Guler Bu da benim ismi Kargali Orman

Nimet Guler (kizim,egitimi Isletme)
Ilk iki hafta annesiyle beraber kursa katilan kizim cumartesi gunleri de calismasi gereken bir is bularak firar ettiyse de evde yakalayip silah zoruyla 5 tane kaati oydurdum Bu onlardan biri

Sergilenen tum calismalarimiz 11 yazi dizisi halinde
burada

1 Ağustos 2009 Cumartesi

SEYTANA UYDUM KECEYE BULASTIM


Kararliydim keceye bulasmayacaktim .Seytana uydum Amerikaya giderken yanima alacagim malzemeler arasina birkac tane de kece ekledim.Ne yapayim,Suleye alirken aklim kalip dayanmistim;Semaya alirken dayanamadim 4 renk alip bavula atmisim.
Burada sevgili dostumuz ve rehberimiz Suzan hanimin dogumgununu ogrenince nazarlik yapayim dedim .Yaptim da ...Iste huzurlarinizda .Blogumda yapim asamalarini tek tek resimleyerek anlattim.Blog yazimi stil direktorunun blogunda anlattigi gibi 1 Agustosta yayimlanacak bicimde ayarladim,yani ben bu yaziyi yazarken henuz yayimlanmadi ama birkac saat sonra yayimlanir .Merak edenler oraya lutfen
Bitmediiiii devamini da yine blogumda yazacagim.Dun komsumuz Tamara bizi Santa Monicadaki hobi magazasina maykila goturdu ve orada ebrulu keceler gorup aldim.Bakalim begenecek misiniz?